länksida – bloggkatlog

Ge ut din egen bok

BöckerDet är överraskande många av oss som faktiskt har något att ge ut i bokform - det kan röra sig om en roman man skrivit som ung, det kan vara ett gäng dikter eller noveller man plitar ihop när man känner sig nedstämd, det kan handla om mormors receptsamling som man hittat på vinden och som man skulle vilja bevara, det kan också vara så att man vill samla de texter man skrivit på sin blogg och ge ut dem i bokform, eller i alla fall trycka upp dem så att de inte går förlorade.

Men hur ska man då göra om man ska ge ut sin egen bok? Om det inte rör sig om ett kanonbra manus så är det i princip omöjligt att ge ut den på förlag, eftersom inget förlag kommer vilja trycka upp din mormors recept - det kommer helt enkelt inte löna sig rent kommersiellt. Och även om man har ett bra manus är det långt ifrån säkert att något förlag kommer gå med på att ge ut det - varje år refuseras tusentals oerhört bra manus av olika skäl.

Lösningen? Ge ut din egen bok själv!

Numera finns moderna teknologier som gör att du kan ge ut din egen bok utan att bli ruinerad. Det finns flera tjänster som låter dig ge ut din egen bok, Vulkan är Sveriges största. Förutom att ge ut själva boken kan Vulkan också bistå med marknadsföring och distribution om du så önskar, men om du bara ska trycka upp ett mindre antal böcker för att sprida bland t.ex. din familj eller ge till dina vänner så funkar Vulkan utmärkt även för detta.

Anledningen heter digitaltryck, en ganska modern teknologi som gör det möjligt att trycka mindre upplagor till ett relativt lågt pris. Du kan till exempel trycka 50 böcker, med offsettryck måste ju upplagorna upp i 500+ böcker för att det ens ska vara värt att överväga.

Om du vill ge ut din bok och även sälja den så erbjuder Vulkan också så kallad print on demand, vilket innebär att din bok ligger ute till försäljning men trycks först när någon beställer den. På så sätt kan du sälja din bok utan att investera alltför mycket pengar från första början, något som är mycket bra för nybörjarförfattare!

28 May 2014

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul