länksida – bloggkatlog

Studentflak - lastbilsåkeri

StudentflakNu i studenttider är det många klasser och studenter som vill åka runt på lastbilsflak och fira. Det är ju i många avseenden en trevlig tradition men den har också börjat urarta med en del allvarliga olyckor som följd. Nästan alltid beror det på att det förtärs lite väl mycket alkohol blandungdomarna – omdömet försämras liksom balansen och en del annat. Normalt sett är det inte tillåtet att färdas på flak eller släp. Men om vissa krav är uppfyllda är det ändå tillåtet vid korta tillfälliga transporter. Det kan man läsa mer om på Transportstyrelsen hemsida och även på Polisens hemsida.

Grundregeln är att man bara får ta med så många passagerare och placera dem på ett sådant sätt att det inte kan uppstå någon fara samt att säkerheten ökar om alla sitter ned på bänkar som sitter fast samt att lastbilen inte får köra fortare än 20km/tim. Det här slarvas det nog en hel del med – hur många studentflak har man sett där studenterna sitter ner på bänkar och att köra en lastbil i max 20km/tim går ju knappast och därmed är den första grundregeln inte ens uppfylld – så det är inte så konstigt att det inträffar en del tillbud. Och det är ju extra tragiskt – om någon skulle bli allvarligt skadad eller tom avlida på en sådan dag.

Hursomhelst så gäller det att vara ute i GOD TID och boka lastbilsflaken – eftersom efterfrågan överstiger tillgången. Det finns ett flertal specialsajter för just studentflak som t.ex. studentflak.se, studentflak.nu, minstudent.se osv.

Vill du få kontakt med ett vanligt lastbilsåkeri i Stockholm som har både lätta lastbilar samt tunga lastbilar med släp – för vanliga transporter dvs. inte studentflak – då kan du kontakta Kent Andersson Åkeri (KA Åkeri). Jag är lite osäker i skrivande stund om de också tillhandahåller studentflak. Det är hur som helst ett etablerat lastbilsåkeri med 40 enheter fördelade på lätta lastbilar samt tunga lastbilar med släp. Företaget har ca 30 anställda och grundades 1978 – så de har hållit på ett tag. Det som är lite extra trevligt med KA Åkeri är att de tänker på miljön. De har gått med i Järfällas miljöprogram och diplomerat sig enligt kommunens miljökvalitetssystem.

 

2 Jul 2014

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul