länksida – bloggkatlog

Konferens nära naturen

Jag tror jag hittat en riktig ”konferenspärla” – så kallar de tom själva sin kursgård – Balingsholm folket. Men jag tror jag är benägen att hålla med om det. Jag har varit på ett flertal olika konferensgårdar genom åren – både i Stockholmstrakten och på andra platser i landet. Och visst finns det många kursgårdar som både ligger vackert, har trevliga miljöer och god mat.

Men jag tror det är få kursgårdar där helhetsintrycket är så bra som hos Balingsholm.

Dels ligger det naturnära vid en liten sjö, Trehörningen och sjöläge eller nära vatten ger alltid en extra trevlig känsla, dels är själva herrgården väldigt trevlig och i gott skick. På vägen dit, den sista biten, kör man på slingriga grusvägar mitt ute i naturen, med hästgårdar runtomkring – man känner verkligen att man är på landet – men ändå är det bara ca 30 min bilfärd från Stockholm – ja det är tom så att jag kör dit på ca 30-35 min från Bromma. – ja det är tom så att jag kör dit på ca 30-35 min från Bromma.

Men det som bidrar starkt till det goda helhetsintrycket är den naturligt trevliga och gästvänliga personalen och då menar jag inte bara en konstlat leende receptionist som tar emot utan genomgående alla personal man har kontakt med, det känns personligt och äkta – precis som det skall vara. Lägger man därtill en utsökt mat alla sina delar i de vackra och nu också dessutom nyrenoverade lokalerna då är det inte långt till full poäng. Det Balingsholm dessutom är väldigt duktiga på är att anordnade en mängd varierande aktiviteter för sina gäster. Jag minns inte att jag sett någon kursgård som kan erbjuda så många och så varierande aktiviteter – jag räknade ihop till mer än 670 olika aktiviteter. Givetvis hyr de in ”lekledare” dvs. instruktörer som har lång erfarenhet av den typen av aktiviteter och äventyr – för att garantera att det blir proffsigt och lyckat.

Balingsholm fungerar också som hotell och även om det ofta är en fördel att bo på hotell inne i stan där man har närmare till det mesta – så anser jag att det är ett mycket bra och trevligt alternativ framförallt för besökare till t.ex. Älvsjömässan. Givetvis är det internet och wifi i alla gästrum och konferenslokaler. Både om man bor på hotellet eller är där som konferensdeltagare – så kan man hyra deras utomhuspool och bada i 37 gradigt vatten. Det finns också en bastuveranda med herr – resp. dambastu med en vacker vy över sjön.

Så letar du efter en bra kursgård att hålla konferens i Stockholm – då kan jag rekommendera Balingsholm. Letar du efter ett naturnära hotell i Stockholm kan du läsa mer här om vad Balingsholm kan erbjuda.

24 Nov 2014

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul