länksida – bloggkatlog

5 Fördelar med digitala blodtrycksmätare

Det finns en massa fördelar med Omron blodtrycksmätare som man kan använda sig av hemma. Idag kan man välja mellan många olika typer av digitala blodtrycksmätare som är utvecklade för att man ska kunna hålla reda på sina värden i lugn ro och slippa åka till sjukhuset eller vårdcentralen för varje mätning. Den som lider av högt blodtryck kan verkligen dra stor nytta av att ha sin egen digitala blodtrycksmätare, men det är viktigt att man väljer rätt typ så att det blir lätt att använda den.

Här är 5 fördelar med digitala blodtrycksmätare för hemmabruk:

1.   Enkla att använda

De flesta digitala blodtrycksmätare för hemmabruk är mycket enkla att använda. Det finns lätta modeller som har stora digitala skärmar som även äldre människor med synproblem med lätthet kan läsa av. Manschetterna för dessa maskiner kan vara anpassade så att man kan sätta dem över armen eller runt handleden. Detta ger en användarvänlighet som är mycket viktig då man regelbundet behöver ta reda på sitt blodtryck.

2.   Ger rätt värden

När man testar sitt blodtryck på vårdcentralen så får man inte alltid rätt värden. Det beror inte på att utrustningen hos din lokala VC inte är OK. Det är snarare så att man lätt spänner sig eller blir nervös då det luktar sjukhus och en främmande människa testar ens blodtryck. Då man är hemma och kan ta det lugnt så blir informationen mer sanningsenlig vilket är viktigt för att man ska kunna använda den till att analysera vad som ligger bakom problemen med blodtrycket.

3.   Svaren du letat efter

Det är ganska vanligt att man själv upptäcker ett samband mellan blodtrycket och livsstil då man använder sig av digitala blodtrycksmätare i hemmet. När man kan kontrollera blodtrycket efter måltider, då man vaknat, då man precis kommit hem, efter träning och så vidare, så ser man ett mönster som kan ge svaren som man letat efter.

4.   Bra priser

Vården på vårdcentralen är inte dyr då det handlar om att kontrollera sitt blodtryck, men betänk den tid det tar att hela tiden ta sig till och från sin distriktsköterska för att testa trycket. Då man för en normal peng kan ha sin egen digitala blodtrycksmätare så spar man både tid och pengar. Det gäller förstås att välja en prisvärd modell, men det finns gott om bra digitala blodtrycksmätare som inte kostar skjortan.

5.   Stimulerar till friskvård

En viktig fördel med digitala blodtrycksmätare är att de stimulerar till friskvård. Då du själv kan mäta ditt blodtryck och se när det går åt rätt håll så får du inspiration till att fortsätta på rätt väg. Den lilla apparaten ger dig en knuff i rätt riktning och det kan betyda många extra år av ett produktivt och hälsosamt liv.

Innan du skaffar din blodtrycksmätare så bör du se till att den kommer att göra alla dessa fördelar möjliga. Se till att mätaren är behändig, har ett bra pris, och är utformad på ett sätt som gör att du förstår hur den ska användas. Om apparaten är lätt att ta med sig så kan du alltid be din sjuksköterska att visa dig hur den ska användas innan du drar igång med regelbundna mätningar hemifrån.

27 Dec 2012

© 2023 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul