länksida – bloggkatlog

Att upptäcka Stockholm på cykel

Cykla i StockholmDet finns en lång rad fördelar med att upptäcka städer på cykel. Till skillnad från att upptäcka staden till fots kan du tillryggalägga långt större avstånd på en dag, du hinner alltså se mycket mer än om du promenerar. Samtidigt så har du kvar friheten som kommer från att inte vara bunden till bil eller kollektivtrafik – du kan när som helst stanna om du hittar ett mysigt fik eller en intressant byggnad som du vill fotografera.

Sveriges huvudstad Stockholm passar alldeles utmärkt för att utforska genom cykelresor. Du kan se alla sevärdheter, men samtidigt kan du också passa på och ta en avstickare till exempelvis Hagaparken eller Ekerö – samtidigt som du kan passa på och stanna till på vägen, till exempel för att ta ett uppfriskande bad i Mälaren! Även om du bara håller dig till innerstaden är cykeln ett ypperligt transportmedel som låter dig snabbt navigera från till exempel Söders höjder till Kungsholmen via Västerbron, varifrån du har en fantastisk utsikt över hela Stockholm.

Du kan antingen hyra cykel själv och få hjälp med cykelkartor och cykelrutter av uthyraren. Dessa kan du använda som en utgångspunkt, eller så kan du delta i en cykelsightseeing – det vill säga en sightseeingtur på cykel, som leds av en professionell guide. Om du har flera dagar på dig är det bästa kanske att kombinera – ena dagen kan du ta en cykelsightseeing, nästa dag kan du utforska staden på egen hand. På så sätt ser du till att du både får proffsig guidning och att du får utforska själv i din egen takt.

Även om du är stockholmare kan faktiskt en cykelsightseeing vara något som låter dig upptäcka din stad på nytt, som gör att du hittar helt nya smultronställen som du inte upptäckt annars – din stad ruvar på mer dolda skatter än du kan tänka dig!

19 Mar 2014

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul