länksida – bloggkatlog

Detaljhandeln går mot tuffare tider

rabattDet har förmodligen undgått någon att detaljhandeln går mot tuffare tider och har gjort så de senaste åren. Det ser inte heller ut att vara någon ljusning i sikte för branschen och många kommer sannolikt tvingas att stänga igen. Det man kan fråga sig är hur det har kunnat bli så som det har blivit?

Webben

Sedan internet har mognat har också ehandeln växt och tagit stora andelar från den traditionella fysiska handeln. Det har inneburit att vissa branscher har fått minskade antal kunder och det går helt enkelt inte lika bra då fler väljer det bekväma sättet med att beställa hemifrån soffan istället för att åka till en fysisk butik. För köp av kläder billigt online gör det smidigare för kunden och har skapat en hel kanal som nu tar kunder från en gammal.

Återvinning

En annan orsak till utvecklingen är att allt fler väljer att återvinna sina kläder i större utsträckning. Till exempel second hand-butiker som myrorna har sett ett stort uppsving senaste åren. Detta följer på den stora miljötrenden som skapats under senare år och gör att folk blir allt mer medvetna om vad vi köper. Det innebär i sin tur att vi använder våra varor mycket längre och att vi dessutom tänker på vad vi köper. Många väljer då att köpa varor av högre kvalitet som dels har producerats miljövänligt och dels så håller de desto längre än andra billigare varor. Det gör i sin tur att man sparar på miljön – till handelns stora förtret.

Lägger pengar på annat

En tredje orsak är att allt fler väljer att lägga sina pengar på annat än just kläder och konsumtionsvaror. Man väljer att äta gott och resa mycket istället för att gå runt i märkeskläder vilket gör att pengarna helt enkelt läggs på annat.

11 Apr 2013

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul