länksida – bloggkatlog

Fysiska butiker ger dyrare varor

JuvelerareVi går mot en tid då vi inte längre behöver ta bilen till varuhusen för att leta upp en liten vara som vi kanske ska köpa. Att trängas i ett varmt varuhus tillsammans med tusentals andra hungriga människor är något som snart kan vara ett minne blått. I takt med att handeln på Internet utvecklas så kommer det också mer sofistikerade tekniker för att välja ut och hitta passande kläder och annat som vi tidigare bara har handlat i fysiska butiker.

Många klädbutiksägare klagar på att mycket av handeln tycks gå mot internet och att deras butiker numera fungerar mer som utställningshallar än butiker som faktiskt säljer något. Men kan man verkligen skylla på Internet för att folk inte vill handla i fysiska butiker i samma utsträckning som tidigare? Det är trots allt det bekvämare sättet att handla kläder som gör att vi väljer nätet före att handla i fysiska butiker.

Någon som märkts tidigt är att många män föredrar att handla på nätet framför att handla i vanliga butiker. Det beror på att generellt sett vill män att det ska gå snabbt, det vill säga man vill in i butiken snabbt och ta det man ska ha, betala och sedan rusa därifrån lika snabbt. Ett sätt för att göra detta enklare hade en metod varit att göra om expediterna till något mer profilerat och inriktat på att hitta det bästa för dessa kunder, det vill säga sälja mer en kunskap än att bara stå och ta betalt. Visst är det så att vissa expediter är engagerade i kundens val men detta är mer undantagsfall och ofta kanske inte kunskapen eller viljan finns att hjälpa kunden på detta sätt.

Sedan finns det även varor som inte behöver testas på samma sätt som kläder behöver och då blir det genast mer motiverat att handla på nätet. Ett exempel på sådana varor är billiga smycken på nätet som gör att man kan spara väldigt mycket pengar men samtidigt få samma kvalitet som i fysiska butiker. Guldochsilver.nu är en webbsida där man kan hitta billiga smycken.

3 Oct 2012

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul