länksida – bloggkatlog

Gratis fakturering online

Ta det lugnt, fakturering behöver inte vara svårt!Gratis fakturering på nätet – är det möjligt? Jo, det är faktiskt det. När jag för en tid sedan letade efter möjligheter att fakturera utan att betala något var det inte särskilt enkelt, eftersom de flesta faktureringsprogram självklart inte är gratis. Dock erbjuder de flesta en gratis testperiod, vilket är bra – man slipper liksom köpa grisen i säcken! Hur som helst, efter mycket om och men hittade jag en gratistjänst för fakturering. Använde den till en början, men efter ett tag förstod jag att det inte skulle räcka med denna gratistjänst, så då började jag leta efter en betaltjänst – och hittade även en billig och bra sådan som jag är mycket nöjd med! Hur som helst, har valt att recensera båda dessa tjänster här nedan, först gratistjänsten och sedan betaltjänsten.

Gratis fakturering på nätet: Faktura.in

Faktura.in är en väldigt enkel tjänst för fakturering på nätet, och den är helt gratis. Det var också den jag använde till en början, när jag inte skickade så många fakturor. Att komma igång tar ingen tid alls, eftersom man inte ens måste registrera sig för att skapa en faktura. Det räcker med att klicka på Ny faktura, så kan man köra direkt – det är bara att ange företagsuppgifter, kunduppgifter och skriva fakturaspecifikationen. Själva fakturan får man sedan i PDF-format, vilket gör det enkelt att spara/skriva ut/e-posta den.

Om man önskar kan man även registrera sig och skapa ett konto, då tror jag att man får tillgång till ens gamla fakturor – men det var inget som jag testade. Jag tyckte att Faktura.in fungerade finfint när jag bara behövde skicka ett par fakturor i månaden, men så fort jag började få lite mer ruljans på affärerna insåg jag att det inte skulle räcka till. Då sökte jag istället efter en billig, bra och användarvänlig betaltjänst.

Faktura24 – ett oerhört smidigt faktureringsprogram

Efter ett ha testat en rad faktureringsprogram fastnade jag för Faktura24 (hittade förresten programmet av en slump efter att ha läst ett inlägg på Robinson-Martins blogg). Det gick oerhört smidigt att skapa konto och registrera sig, det var tre snabba steg och sedan var man igång. Knapparna var tydliga, och allt var förståeligt. Detta var en stor skillnad på Faktura24 och andra faktureringsprogram – en rad andra program jag testat var krångliga och svårnavigerade, man fick snudd på huvudvärk av vissa användargränssnitt som såg ut att inte ha uppdaterats sedan 90-talet…

Förutom att Faktura24 var väldigt enkelt att använda märkte jag snabbt att programmet hade en rad andra användbara funktioner. Bland annat påminner det varje gång som en fakturas förfallodatum passerats, något som är väldigt användbart då man annars ibland missar att registrera betalningar samt att man faktiskt har fordringar mot någon, särskilt om det rör sig om lite mindre summor.

Allt är också väldigt välorganiserat, man har enkel och snabb tillgång till alla ens fakturor och till kundregistret. Att lägga till kunder och artiklar till fakturorna sker också på ett par klick. Krångelfri fakturering – det är något som verkligen uppskattas.

Jag hoppas att detta inlägg hjälpt dig som söker en faktureringslösning på nätet!

4 Oct 2012

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul