länksida – bloggkatlog

Högskoleprovet – några tips för att lyckas

Högskoleprovet är för många en bra möjlighet att stärka sin konkurrenskraft när det gäller att söka till högskola eller universitet. Högskoleprovet skrivs två gånger om året, en gång på hösten och en gång på våren. Hur ska man då göra för att lyckas på högskoleprovet?

När det gäller den verbala delen av högskoleprovet är det viktigt att ha ett bra ordförråd. Ju fler ord du känner till, desto fler frågor klarar du av att svarar rätt på när det gäller ordförståelsen. Ett stort ordförråd kommer också till nytta när det kommer till läsförståelse och meningskomplettering. Ett av de bästa sätten att öka sitt ordförråd på är att läsa mycket – läs tidningar, skönlitteratur och facklitteratur, markera okända ord och kolla upp dessa i en ordlista. Det kommer garanterat höja ditt resultat på högskoleprovet.

När det kommer till den kvantitativa delen är de grundkunskaper som är allra viktigast av matematisk art. För att skriva bra på denna del av högskoleprovet behöver du kunna gymnasiematten, så är det bara. Särskilt för personer som gått ut gymnasiet för en längre tid sedan eller som gått samhällsvetenskaplig linje kan det vara bra att lägga tid på extra mattestudier innan högskoleprovet.

Ett annat bra tips är att göra gamla högskoleprov. Det ger dig en bra överblick över hur själva högskoleprovet är uppbyggt och hur du ska gå till väga för att uppnå bra resultat. Väldigt många tar också hjälp av en övningsbok inför högskoleprovet – den innehåller många tips och trix samt en rad pedagogiska förklaringar som hjälper dig uppnå toppresultat!

6 Jun 2011

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul