länksida – bloggkatlog

Interim management – 3 tips till ett bättre CV

ChefMarknaden för interim management växer och det blir allt fler chefer som vill jobba som konsulter på interimsuppdrag. Det är många chefer som har haft bra karriärer som anställda och som sedan långsiktigt satsar på att jobba med interim management. Det finns även många chefer som har lämnat sina anställningar och som både söker nya fasta tjänster och interimsuppdrag. Öppenheten för att ta uppdrag som konsult har ökat generellt.

Att det är fler som är intresserade av interim management gör också att konkurrensen för att få uppdrag ökar. Vad behöver man då göra för att öka sin konkurrenskraft och möjligheter till intressanta uppdrag? En grundläggande sak är att ha ett riktigt bra CV eller konsultprofil. Har man inte själv möjligheten att få träffa uppdragsgivaren direkt och presentera sig så blir ofta CV:t nyckeln till en intervju och att få träffa kunden.

Man ska då ha i åtanke att uppdragsgivare, eller mäklare av interimschefer, får många CV:s att utvärdera. Ditt CV behöver vara tydligt och så pass bra att du blir aktuell för intervju.

  1. Inled ditt CV eller din konsultprofil med en kort och krispig sammanfattning av din kompetens och din erfarenhet, samt vilka roller du är intresserad av som interimschef. Inget långt personligt brev. Det är generellt inte intressant för interimsuppdrag. Inledningen ska tydligt beskriva din profil och skapa intresse hos läsaren.
  2. Ett CV eller en konsultprofil för interimsuppdrag ska vara mer renodlat än ett CV som sökande till en fast tjänst. Tänk dig in i vad en potentiell uppdragsgivare skulle vilja veta om dig. Beskriv vad du åstadkommit och resultat du bidragit med från tidigare anställningar ellerinterimsuppdrag. Beskriv bara kort och koncist om olika arbetsgivares verksamhet och dina ansvarsområden. Din insats och din prestation är speciellt intressant för en potentiell uppdragsgivare. Begränsa ditt CV till maximalt 2 till 3 sidor. Är du intressant som kandidat kommer du att få berätta mer utförligt under en intervju.
  3. Om du söker ett specifikt interimsuppdrag och har fått en uppdragsbeskrivning så ska du anpassa ditt CV efter det som uppdragsgivaren efterfrågar. Du kanske har efterfrågad kompetens och erfarenhet som inte framkommer tillräckligt tydligt i ditt generella CV. Analysera vad uppdraget innebär, läs på om företaget och försök tänka dig in i vad uppdragsgivaren skulle vilja veta om dig som kandidat. Ett väl anpassat CV upplevs mycket mer relevant för läsaren och ökar dina chanser till uppdrag.

Hoppas de här tre tipsen gör att ditt CV blir ännu bättre och tydliggör din profil inom interim management.

15 Oct 2012

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul