länksida – bloggkatlog

Kontaktannonser är gårdagens nätdejting!

För inte så länge sedan var det inte särskilt vanligt att man träffades via annonser i tidningar, s.k kontaktannonser. Folk som träffades på detta sätt kände sig ofta generade över att de saknade förmågan att under normala sociala omständigheter träffa en partner. Mycket har förändrats i och med internets intåg och faktum är att idag är det vanligare att träffa sin partner vi kontaktannonsliknade former än via den fysiska världen! Främst sociala medier och dejtingsidor med kontaktannons / presentationssida är den typ som kan påminna om de gamla hederliga annonserna i tidningar som folk använde sig av förr.

Träffas via kontaktannons VS i verkliga världen Det finns Fördelar med att träffas på nätet eller hålla på med nätdejting och de är många jämfört med vanlig raggning i verkliga världen.

  • Har du problem med att uttrycka dig och vara social och avslappnad i verkliga världen kan det vara ett problem när du ska ragga. Bakom ett tangentbord kan du vara hur cool som helst och ingen märker att du är en tönt egentligen.
  • På nätet kan man hålla en relation på en viss nivå (vänskapsnivå) så länge som man behöver. I den fysiska världen kan man pressas och manipuleras in i sexuella relationer som kanske inte är helt säker på att man vill ha.
  • Vi kontaktannonser på nätet och nätdejting kan man hålla liv i flera relationer. Du får ett större underlag att välja ut en partner från och chanserna att du gör ett bra val ökar.
  • Har man pratat mycket på nätet innan man träffas i verkliga världen har man talat om så mycket att man lärt känna varandra väl och steget behöver inte bli så stort, ej ens för blyga personer.

Klassiska fällor med nätdejting Alla som provat på att träffa folk via kontaktannonser och via nätet vet att nästan alla ger en förskönande bild av sig själv på många sätt. Detta kan man utgå ifrån när man träffar någon. Ingen berättar den bistra sanningen, inte direkt ialla fall. Nedan några exempel;

  • Det är skrämmande hur stor skillnad det kan vara på ett kort på en person och hur denna ser ut i verkligheten. Du förväntar dig att den där Brad Pitt lookalike du sett på korten ska dyka upp men istället kommer fet version ringaren av Notre Dame!
  • Vissa männsikor är inte fula men har andra saker för sig som inte syns på nätet eller via samtal genom tangentbordet. De kan ha jobbiga gester, ha en outhärdligt pipig röst eller ett läspande talfel. De kan lukta ruttet kött eller ha en obehaglig seriemördarblick. Detta kan du ibland inte upptäcka via webcam eller kort.
  • Vissa människor har svårt att bli nobbade. Dessa personer är en stor fördel att identifiera på nätet innan man väljer vem man ska träffa i verkliga livet på en dejt.
  • På nätet tenderar kraven på en poteniell partner vara större än i verkliga livet. Vissa är ute och fiskar och letar efter Mr/Ms perfect. Dessa personer bör du sålla ut och undvika. Människor som vill bli roade och inte ser det som viktigt att själv bidra med något är ofta ointressant som dejtingobjekt.

Bombmatta är ett bra sätt Är du verkligen sugen på att träffa någon ska du gå in för det stenhårt. Det gör du genom att spendera mycket tid på dejringsiter och prata med många människor. Försök vara utåtriktad och lättsamt trevlig, till slut kommer intressanta alternativ dyka upp. Att kombinera detta med föreningsliv och kvällar på krogen är bra, du kommer inte misslyckar med att hitta intressanta nya potentiella partners.

14 Jun 2013

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul