länksida – bloggkatlog

Påverkar restauranginredningen matupplevelsen?

RestaurangsofforNär man går ut på restaurang – så gör man det ju inte enbart för att man inte orkar, kan eller har lust att tillaga maten själv. Man gör det naturligtvis dels för att få äta mat tillagade av – förhoppningsvis duktiga kockar men lika mycket också för att få äta, dricka om samspråka med goda vänner i en mysig och trivsam miljö.

Många restauranger har förstått detta och man ser att de kostat på en hel del på inredning, möbler, belysning osv. En del andra restauranger däremot har gamla, slitna och fula möbler och interiören känns inte alls inspirerande. Jag är helt övertygad om att miljön runtomkring på ett tydligt sätt påverkar den totala smakupplevelsen och den totala upplevelsen av restaurangbesöket.

Hur fixar man då en trivsam och unik restauranginredning?

Hur går man då tillväga om man driver en restaurang eller just köpt en restaurang och vill förändra inredningen?

Bäst är att anlita en arkitekt eller speciell inredare – det finns inredare som specialiserat sig på just restauranginredning, inredning av butiker och andra offentliga miljöer.

Du lägger fram dina tankar och idéer om hur du vill ha det för arkitekten/inredare och de återkommer sedan med ett eller kanske tom flera förslag som ni sedan diskuterar och förmodligen gör en del ändringar i. Idag finns det ju dataprogram med vars hjälp man kan ta fram 3 dimensionella skisser på förslagen så man kan få en ganska bra bild av hur det kan komma att se ut.

När arkitekten/inredaren till slut är klar med sitt förslag och du godkänt det – återstår att kanske bygga om, måla och tapetsera om och till slut skaffa de möbler, lampor, mattor osv. man skall ha.

Det finns flera företag som specialiserat sig på just restauranginredningar och även flera webbshopar med ett stort urval av restaurangmöbler och möbler även för pubar, caféer etc. – en av dem är AZ Design. De har ett stort sortiment av restaurangmöbler, bord, stolar, fåtöljer, restaurangsoffor, belysning samt även utemöbler för de restauranger och caféer som på sommaren har servering utomhus.

AZ Design har ett brett urval av restaurangstolar, restaurangsoffor, hörnsoffor, soffor med hög rygg, soffor med knappar, tygsoffor, barsoffor, skinnsoffor och övriga soffor för offentlig miljö som är tillverkade för att klara de ovan nämnda högre kraven.

Hos AZ Design kan du även få hjälp att skräddarsy möbler så du kan t.ex. designa restaurangsoffor, cafémöbler och andra restaurangmöbler helt efter dina egna önskemål. Ofta går det till så att inredaren eller arkitekten som restaurangen anlitat kommer direkt till dem med sin ritning – så kan de sedan tillverka direkt efter den. Det är ett utmärkt sätt att få din helt unika och personliga prägel på inredningen – och som gör att kunderna trologen återkommer och sprider vidare hur trevligt det var på just din restaurang.

Och – som jag nämnde i inledningen – jag är helt övertygad om – att en genomtänkt och trivsam inredning, bra bullerdämpning i lokaln så att man kan samtala utan problem, rätt belysning och rent och fräscht – påverkar både smakupplevelsen och den totala upplevelsen av restaurangbesöket.

16 Jan 2014

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul