länksida – bloggkatlog

Så Jämför du bilförsäkringar online

Det finns idag mängder av sajter som hjälper dig att jämföra bilförsäkringar för att på så vis hitta ett så bra pris som möjligt. Självklart är dessa sajter en bra grund för dig som söker en trygg och prisvärd försäkring för dig och din bil. Men samtidigt kan det vara bra att ha några grundläggande kunskaper för att dels skaffa rätt bilförsäkring samt men även för att hitta så bra pris som möjligt.

Tänk på att skaffa rätt typ av försäkring

Det första valet du står inför när du skall bestämma dig för en bilförsäkring är vilken typ av försäkring du skall välja. Bilförsäkringar i Sverige är alltid uppdelade på samma sätt. Dels har vi den grundläggande trafikförsäkringen som är ett krav för alla bilägare och som innehåller skydd för dig om du skulle åsamka skador på någon annans egendom. Sedan finns det även den så kallade trafikförsäkringen som ofta innehåller skydd för den egna bilen vid inbrott, stöld eller brand. Den mest omfattande försäkringen kallas för helförsäkring och skyddar även mot så kallade vagnskador (tex om du krockar med något föremål) på din egna bil.

Det viktigaste för dig som skall skaffa en försäkring är att fundera på hur omfattande skydd du egentligen behöver. Att bara skaffa en trafikförsäkring kan i vissa fall vara ganska vanskligt då en bil ofta är ett värdefullt föremål. Att skaffa minst en trafikförsäkring är nästan alltid att rekommendera.

Jämför minst 4 olika försäkringsbolag

Det är egentligen ganska märkligt men samma bil och försäkringstagare kan få vitt skilda priserbjudande från olika försäkringsbolag. Det skiljer heller inte bara småpengar utan det kan röra sig om tusenlappar över helåret. Så att bara ta första bästa försäkring är absolut inte att rekommendera utan det bästa är att jämföra minst 4 olika försäkringsbolags priser och villkor, det kommer du att tjäna på.

Se upp för onödiga tilläggsförsäkringar

Sist men inte minst vill vi även tipsa om att det kan vara bra att ha ett vakande öga över vilka tilläggsförsäkringar som du skaffar. Det är lätt att lockas att tro att man behöver ett skydd som man egentligen inte behöver. Dessutom ingår rätt mycket skydd för dig som har en hemförsäkring som du inte behöver ha dubbelt i en bilförsäkring.

22 Sep 2011

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul