länksida – bloggkatlog

Säkra däck året om

BildäckBilen är ett av de vanligaste transportmedlen i Sverige, och hundratusentals svenskar sätter sig bakom ratten varje dag i ur och skur. De flesta känner till riskerna som kommer med att färdas på våra vägar, och det finns flera sätt att som bilägare vidta alla möjliga åtgärder för att själv köra så säkert och ansvarsfullt som möjligt. Ett sådant sätt är att alltid se till att bilen har däck av god kvalitet, som är anpassade för väder och underlag. Däcken påverkar bilens balans och vägfasthet och hjälper dig att som förare vara i kontroll över bilen även under tuffa omständigheter. Kontakta Mölndals Däckservice AB för maximal säkerhet året om.

Vinterns risker

Den som någon gång har varit med om att få sladd på bilen på en hal vägbana vet hur bokstavligt talat livräddande vinterdäck är. Att förlora kontrollen över bilen, även om det bara är för ett par sekunder, är en mycket obehaglig upplevelse och skillnaden mellan en harmlös sladd och en dödlig voltning ligger ofta i vilka däck man har på bilen. Vinterdäck kan inte till hundra procent förebygga sladd men när oturen är framme hjälper de till att minimera skadan och gör oddsen att du får kontroll över bilen igen mycket större. Vinterdäck har större mönsterdjup så vare sig de är dubbade eller odubbade innebär detta att deras vägfasthet såväl som friktion vid fuktigt underlag är bättre. Gummiblandningen som däcken är gjorda av är dessutom anpassade för kallt klimat. Med rätt däck och det där låtsasägget mellan gaspedal och fot så kör man säkrare då det är halt väglag utomhus.

Korrekta sommardäck

Även på sommaren finns risker i trafiken, även om vädret generellt sett är mer körvänligt än på vintern. Att ha korrekta sommardäck är viktigt då dessa utsätts för slitage både vår, sommar och höst och därmed måste däcken ha goda egenskaper och kontrolleras regelbundet för försämrad kvalitet. En smart sak som du kan göra själv är att kolla däcktrycket varje vecka. Online kan du hitta däcktryckstabeller som talar om vilka däck som ska ha vilket tryck och du hittar även information i bilens manual kring däckens ideala kondition. Att ha korrekt däcktryck ökar däckens kvalitet och säkerhet, men även deras livslängd. Dessutom så minskar bränsleförbrukningen så du tjänar rent ekonomiskt på att hålla rätt däcktryck.

Kostnader

Så länge som du underhåller dina däck i Göteborg på ett bra sätt så behöver de inte kosta alltför mycket. En uppsättning vinterdäck och sommardäck kan hålla i många år och inköpspriset varierar beroende på vilket märke du köper, vilken kvalitet du är ute efter samt vilken bil du har. Generellt sätt är det bättre att lägga lite mer pengar på däcken, snarare än att satsa på de allra billigaste. Du tjänar på investeringen genom att däcken håller längre och dessutom har bättre vägegenskaper och därmed är säkrare. Vill du hitta de bästa däcken till så bra pris som möjligt bör du leta online. Många återförsäljare erbjuder alla kända märken till bästa möjliga pris och du kan få dem levererade både hem eller till närliggande verkstad för montering.

6 Nov 2013

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul