länksida – bloggkatlog

Starta ditt eget företag – enklare än du tror

FöretagAtt få starta sitt eget företag är en dröm för många människor som ser friheten och möjligheten att vara sin egen chef och tjäna pengar som något önskvärt. Trots detta är det inte särskilt många som passerar de första hindren och verkligen tar tag i sina drömmar, testar vingarna och verkligen startar ett eget företag. Det som hindrar många är att det ofta framställs som extremt svårt att både starta men också att driva ett eget företag. Dock är sanningen att det är betydligt enklare än vad många tror att både starta och driva ett företag när det gäller den administrativa delen. För chansen att lyckas och bli framgångsrik är alltid lika svår och kräver hårt arbete.

För att göra det så enkelt som möjligt för dig att driva ett företag finns det alltid en mängd tips som du kommer ha nytta av. Det är emellertid inte alltid enkelt att komma ihåg alla varför vi bara listar några få som garanterat kommer lindra eventuell huvudvärk. Nedan finner du några enkla små steg som kan hjälpa dig mycket i vägen på att starta ditt eget företag.

1. Skriv ner din affärsidé

Det är alltid bra att skriva ner sin affärsidé och göra upp en enklare affärsplan. Det behöver inte vara jättekomplicerat men det är alltid positivt att få ner sin idé på papper och även diskutera idéen med andra så att du kan få en bredare bild av din idé. Är det verkligen rimligt det du tänker dig? Är detta något att satsa mycket tid och pengar på och ser du verkligen en marknad för din idé. Detta är bara små inledande frågor som måste utvecklas. Men det är alltid bra att du har någon att diskutera med. Gärna någon som är kritisk och absolut ingen ja-sägare som inte ifrågasätter det du tänker satsa på. Vare sig du tänker satsa på affiliate program på internet eller starta en egen fysisk butik.

2. Registrera företaget

Att registrera är väldigt enkelt idag och kan göras på myndigheternas webbtjänst för företagsregistrering. Vad du ska ha för bolag beror på en hel del faktorer men ska du bara satsa lite kan det vara en idé att ha en enskild firma. Den största skillnaderna mellan en enskild firma och ett Aktiebolag är dels att ett aktiebolag kräver aktiekapital på minst 50 000 kronor. Det är också så att i ett aktiebolag så skiljer man privatperson och bolag eftersom aktiebolaget är helt skiljt från dig som privatperson mer än att du är ägare. Därför begränsar du möjligheten för eventuell ekonomisk skada som kan orsakas och du blir alltså inte personligt ansvarig för företagets skulder, om du inte gått i borgen som privatperson för ditt bolag. Men ska du bara starta upp ett litet företag och du vill testa dina vingar är en enskild firma ett bra alternativ. Det finns både för- och nackdelar med detta alternativ men du kan alltid starta ett aktiebolag i ett senare skede om du känner att det skulle behövas.

3. Var noggrann med bokföringen

Det är alltid en god idé att ha en bra kontroll över bokföringen sedan dag 1. Detta är förmodligen det som ger dig mest huvudvärk och ångest om du inte gör det på ett bra sätt. Se till att skriv ut alla verifikationer som du måste göra enligt lag och kontrollera att du bokför allting korrekt. Det finnns massor av hjälp att hämta. Om du känner att du inte riktigt klarar av det kan du alltid låta någon annan ta hand om det mot betalning.

8 Sep 2012

© 2024 Reflectproject.com. Alla rättigheter förbehållna. by Jake Paul